Guvernul Romaniei

 
Hotarare nr. 91/1991

din 04/02/1991
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 38 din 23/02/1991

privind infiintarea Societatii comerciale "Compania de turism pentru tineret" - S.A.


 

    Guvernul Romaniei h o t a r a s t e:

   Art. 1. - Se infiinteaza Societatea comerciala "Compania de turism pentru tineret" - S.A., denumita si "C.T.T." - S.A., persoana juridica romana, cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Onesti nr. 4-6, sectorul 1.
   Art. 2. - Societatea comerciala "Compania de turism pentru tineret" - S.A. se organizeaza si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia romana si cu statutul societatii prevazut in anexa la prezenta hotarire.
   Art. 3. - Capitalul social initial al societatii in suma de 1.569.038 mii lei, stabilit pe baza bilantului intocmit la data de 30.06.1990, se preia de la Compania autonoma de turism pentru tineret si are urmatoarea structura:
   
   - mijloace fixe:                       786.867 mii lei                       
- mijloace circulante: 782.171 mii lei.
    Valoarea capitalului social va fi corectata pe baza reevaluarii patrimoniului, in conditiile prevazute de lege.
   Art. 4. - Obiectul de activitate al Societatii comerciale "Compania de turism pentru tineret" - S.A. este cel prevazut in statut.
   Art. 5. - Activul si pasivul Companiei autonome de turism pentru tineret, care se desfiinteaza, se preia de Societatea comerciala "Compania de turism pentru tineret" - S.A., cu exceptia fractiunii din patrimoniu reprezentind Complexul sportiv, turistic si de agrement "Herastrau" Bucuresti.
   Art. 6. - Personalul care trece la Societatea comerciala "Compania de turism pentru tineret" - S.A. se considera transferat in interesul serviciului, beneficiind timp de trei luni de diferenta pina la salariul tarifar avut si sporul de vechime, dupa caz, daca este incadrat in functii cu niveluri de salarizare mai mici.
   Art. 7. - Orice dispozitii contrare prezentei hotariri se abroga.
   Art. 8. - Anexa face parte integranta din prezenta hotarire.

    PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

    Bucuresti, 4 februarie 1991.
    Nr. 91.

   ANEXĂ
 
    STATUTUL
Societatii comerciale "Compania de turism pentru tineret" - S.A.