Argumentele avocatului GIP, Costel Gîlcă, în fața judecătorilor Înaltei Curți:
– Fapta Cameliei Bogdan este atât de gravă încât face imposibilă menținerea ei în magistratură.
– Camelia Bogdan și-a folosit cunoștințele pentru evitarea sistemului de incompatibilități, în vederea obținerii unor foloase materiale pentru sine, punând astfel în pericol imparțialitatea justiției.
– Camelia Bogdan a participat ca lector la cursuri de formare profesională organizate și plătite de către o parte civilă aflată într-un dosar penal pe care îl judeca.
– Camelia Bogdan a fost plătită direct de Ministerul Agriculturii, prin intermediul unui vehicul de plată, respectiv firma de consultanță FDI TOP Consult SRL.
– FDI Top Consult SRL doar a propus candidatura Cameliei Bogdan, Ministerul Agriculturii a fost cel care a selectat-o.
– Curtea de Conturi a României a stabilit că banii primiţi de Camelia Bogdan de la Ministerul Agriculturii sunt nejustificați, iar selectarea ei ca lector a fost dubioasă.
– Camelia Bogdan nu îndeplinea condiția de a avea minim 3 ani experiență dovedită în consultanță privind aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune, astfel încât nu era eligibilă pentru funcția de lector consilier juridic.
– Camelia Bogdan a încercat să inducă în eroare judecătorii, susținând că era expert al Comisiei Europene în 2014, atunci când a luat banii de la Ministerul Agriculturii. În realitate, ea a devenit expert european abia în 4 iulie 2017, la 3 ani de la data la care luase banii și la 5 luni de la excluderea sa din magistratură.
– Camelia Bogdan cunoștea faptul că inițiatorul și beneficiarul cursurilor la care preda era Ministerul Agriculturii. Ea a semnat sute de diplome oferite de Ministerul Agriculturii participanților la cursurile respective. Toate diplomele semnate de Camelia Bogdan poartă antetul Ministerului Agriculturii.
Read More →