ANAF – Direcţia Persoane Fizice cu Risc Fiscal, Parchetul si ANI verifică de aproximativ 8 luni conturile Cameliei Bogdan. GIP a sesizat instituțiile statului în legătură cu depozitul bancar de 200.000 Euro apărut, fără nicio justificare, în declarațiile de avere din 2018 și 2019 ale Camelia Bogdan.

În martie 2020, Grupul de Investigații Politice a sesizat Parchetul, ANAF și ANI în legătură cu un fapt flagrant: Potrivit declarației de avere depuse în 19 iunie 2018, Camelia Bogdan a creat, în primele luni ale anului 2018, un depozit bancar de 200.000 Euro. Depozitul se regăsește și în declarația de avere a Cameliei Bogdan din iunie 2019. Activele financiare și veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justificau în niciun fel cei 200.000 Euro.

Camelia Bogdan a trecut depozitul de 200.000 Euro cu mâna ei în două declarații de avere depuse în doi ani diferiți. Faptul că această sumă nu poate fi în niciun fel justificată ține de domeniul evidenței. Cu toate acestea, niciuna dintre instituțiile statului roman nu a luat până acum vreo măsură împotriva judecătoarei.

  • ANAF ne-a răspuns în aprilie 2020, că sesizarea noastră „a fost soluționată favorabil” și că o va supune pe Camelia Bogdan „analizei de risc”.
  • Parchetul General ne-a comunicat, la începutul lunii august, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție anchetează averea Cameliei Bogdan.
  • ANI, care oricum ar fi trebuit să ancheteze din oficiu averea nejustificată a judecătoarei Bogdan, ne-a comunicat că a înregistrat sesizarea noastră în martie 2020.

Depozitul de 200.000 Euro nu se mai regăsește în declarația de avere depusă de Camelia Bogdan în 2020. Așa cum apăruseră, banii au și dispărut fără nicio justificare: fără achiziția unor imobile valoroase, împrumuturi, plasamente sau investiții.

Documente:

Mugur Ciuvică